Акценти
Начало / Здравеопазване / Плевенски лектор ще участва в Националната конференция по здравни грижи в Ловеч

Плевенски лектор ще участва в Националната конференция по здравни грижи в Ловеч

Ловеч

Национална конференция по здравни грижи ще се състои в Ловеч на 15 и 16 май, информират от пресцентъра на Общината. Темата е „Детската ясла – съвременни предизвикателства”, а организатори са Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и детски ясли към Община Ловеч. Гост-лектор ще бъде гл. ас. Макрета Драганова, д. м. от Медицинския университет в Плевен, която ще изнесе доклад на тема „Етичен кодекс на професионалистите по здравни грижи – инструмент или само… документ?”.

Целта на конференцията е да се даде възможност на участниците да споделят своя опит, да дискутират на професионално ниво проблемите на детското  развитие.

Ранното детство е основополагащ и значим етап от живота на човека. През него по специфичен начин, постепенно и с висок интензитет се залагат възможности, качества и характеристики на личността в нейната цялост.

Качеството на българското ранно предучилищно образование зависи в определяща степен от съответствието му с европейския образователен модел, визиращ философията и стратегическите послания на процеса „Учене през целия живот”. Реализирането на тази концепция има своите основания и приоритети в периода на ранното предучилищно възпитание и отглеждане, защото той е първоосновен за полагане началото на личностната идентичност и развитие.

Неотменима грижа на професионалистите по здравни грижи и педагозите, работещи в системата на детските ясли, е да се търси решение на толкова отговорните проблеми при отглеждането и възпитанието на децата в ранна възраст, посочват от Община Ловеч.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...