Начало / Култура / Наситен от събития е културният афиш на Община Плевен за следващата седмица

Наситен от събития е културният афиш на Община Плевен за следващата седмица

Културните събития през следващата седмица в Плевен ще преминат под знака на предстоящото честване на 139 години от Освобождението на Плевен и празничната подготовка за наближаващите Коледни празници

Вълнуващото събитие за децата, а и не само, е запалването на светлините на Коледната елха. То ще е на 5 декември (понеделник) от 17.30 часа на пл. „Възраждане”. Тази година малчуганите ще бъдат зарадвани с концерт спектакъл „Коледно сияние”

На 6 декември, вторник, от 17.30 часа в Арт център Плевен самостоятелна изложба живопис ще открие художникът Стилиян Атанасов.

На 7 декември, сряда, от 16.30 часа в сградата на Държавен архив на ул. „Стоян Заимов” №3 ще бъде представен проектът „Календар на времето”

На 7 декември, от 17 часа в зала „Катя Попова” ще се проведе Празник на възрожденската и патриотична песен по случай 10 декември

Същия ден от 17.30 часа в Къщата на художниците ще бъде открита обща изложба „Изкуство в движение”

На 8 декември, от 16.30 часа, в ХГ „Колекция Светлин Русев” Дружеството на плевенските писатели организира литературно четене по повод 139 години от Освобождението на Плевен.

На 9 декември, петък, от 11 часа, в Панорама „Плевенска епопея 1877” ще бъде открита постерна изложба „140 години от рождението на арх. Пенчо Койчев”

Също на 9 декември, но от 17 часа, в ХГ „Илия Бешков” ще бъде открита фотографска изложба „През обектива” на фотоклуб „4хОСОКИ”.

От 18 часа в зала „Катя Попова” ще започне прожекцията на документалния филм „Памет”, съвместна продукция на Военноисторически музеи и Телевизия „Плевен спринт”.

Празничният Десети декември ще започне с откриване на постерна изложба „Непознатият Плевен” в 9 часа на ограда на Къща музей „Цар Освободител Александър II”

Тържествен ритуал по повод 139 години от Освобождението на Плевен ще започне в 11 часа на пл. „Възраждане”.

В 12.30 ч, в ДКТ „Иван Радоев” ще се състои празничният концерт спектакъл  „Плевен, 10 декември – България помни”.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...