Начало / Последни новини / Треньорът за 8-годишния футболист Венислав: Няма такъв талант в България на неговата възраст

Треньорът за 8-годишния футболист Венислав: Няма такъв талант в България на неговата възраст

8-годишният Венислав Михайлов от ФК „Единство“ (Долни Дъбник) с треньор Тони Вашков е сред 16-те най-добри млади играчи от турнирите от Националната програма на Асоциацията на българските футболисти „Децата и футболът“, които бяха наградени вчера от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Няма такъв талант  в България на неговата възраст, сподели с гордост  неговият треньор Тони Вашков. Венислав е участвал в кампа на Барселона това лято и от испанския отбор имат интерес да поканят момчето на летен лагер във футболната академия „Ла Масия”, каза още Вашков.

Той е треньор на малкия футболен талант от 2012 г., когато момчето е едва 4-годишно. То бързо показва качества, и отличието, което получи от министър Кралев е още едно доказателство за таланта му. Наградата е голям морален стимул за младия футболист, който играе в отбора на едно малко градче като Долни Дъбник.

В програмата „Децата и футболът” през тази година се включиха 5 000 деца, които взеха участие в 20 турнира, а за 17-те години от нейния старт са проведени над 320 турнира с участието на над 85 000 деца от 10 до 14 години. През 2016 г. за пръв път бяха организирани и състезания за момичета.

Снимка: ММС – Венислав Михайлов е на първия ред в средата

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...