Акценти
Начало / Новините в снимки / Випуск 2016 млади лекари на Медицинския церемониално предаде символите на университета (снимки)

Випуск 2016 млади лекари на Медицинския церемониално предаде символите на университета (снимки)

Днес е тържествената промоция на абсолвентите от специалност „Медицина” от Випуск 2016 на Медицински университет в Плевен. По традиция празничният ден започна с ритуал по предаване символите на университета в присъствието на цялото академично ръководство.

Вълнуващ момент е празничното шествие на випускниците, което преминава през центъра на града. То запона от Ректората и продължи до площад „Възраждане”, където дипломантите положиха венец пред вечния огън на параклиса мавзолей „Свети Георги Победоносец”. Шествието се водеше от ректора на университета проф. Славчо Томов и академичното ръководство под звуците на Общинския духов оркестър с диригент Пламен Марков. Атрактивна част от шествиетобяха  мажоретките на читалище „Лик”.

img_6438mu

Това е 37-тият випуск на факултет „Медицина”, който се дипломира в плевенския университет. След успешно завършен 6-годишен курс на обучение 85 абсолвенти от България, Македония, Украйна и Молдова днес получават дипломи за придобита образователно-квалификационна степен „Магистър” и професионална квалификация „лекар”. Средният успех на Випуск 2016 млади лекари е Много добър 5.20, от които 22 отличници.

Тържествената промоция се провежда в зала „Магнум” на Втора клинична база.

img_6456mu

img_6458mu

img_64478mu

img_6451mu

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...