Акценти
Начало / На фокус / Народните певици от НУИ „Панайот Пипков” с голям успех от конкурс надпяване

Народните певици от НУИ „Панайот Пипков” с голям успех от конкурс надпяване

Талантливите певици от класовете по народно пеене на НУИ „Панайот Пипков” – Плевен  спечелиха цял куп награди от конкурса надпяване „С песните на Мита Стойчева“, който се проведе от 27 до 29 май в село Обединение, област Велико Търново, което е и родното място на славея на северняшката народна песен.

От класа на  Елка Недялкова с първа награда са шест момичета – Ивана Тодорова, Ивана Димитрова, Мирела Стойкова, Александра Петрова, Маринна Иванова и Велислава Стефанова. За тях фолклорна телевизия Сънрайз Маринов ще заснеме и видеоклип. С първа награда е и вокален квартет „Българка“ с ръководител Елка Недялкова. С втора награда е Дора Костова, с Трета награда са Клаудия Тодорова и Диана Късльовска, а с поощрение – Маргарита Павлова.

Учениците с преподавател Силвия Хайдърска спечелиха една първа награда – на Ивелина Иванова, две втори –  на Беатрис Демирова и Дарина Тодорова, и три трети – на Петра Ненчева, Диляна Иванова, Виктория Георгиева. С поощрителна награда е  Миглена Великова

Учениците с преподавател Таня Цветанова имат две втори награди: Нели Домнева и Кристина Кръстева, а Катрин Цветанова е с втора награда. Детски народен хор с ръководител Гълъбина Стайкова е с първа награда.

Журито бе много впечатлено от прекрасните гласове и изпълнения на нашите певици  и от изключително професионалния съпровод на песните от колегите Валентин Недялков и Симо Терзиев, сподели Елка Недялкова., която е наградена с грамота за отлична педагогическа дейност.  Журито на конкурса е в състав: проф. Милчо Василев – ректор на АМТИИ-гр. Плодив, проф. Тодор Киров, също от АМТИИ, доц. Венцислав Димов от БАН и Димитър Лавчев – от оркестъра за народна музика към БНР.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...