Акценти
Начало / Култура / Италианска фотоизложба в галерия „Бешков” ще представи непознатата Венеция

Италианска фотоизложба в галерия „Бешков” ще представи непознатата Венеция

„Венеция се оглежда” на фотографа Рикардо Дзиполи  ще бъде открита на 3 юни в ХГ „Илия Бешков“. Специален гост на откриването ще бъде директорът на Италианския културен институт Луиджина Педди.
Изложбата съдържа 40 фотографии на Рикардо Дзиполи, част от колекция от над 1000 снимки, реализирани между 2004 и 2006 г., показващи ни една непозната Венеция, ефимерна и същевременно вечна, която се оглежда в стъклата на собствените си прозорци, разказа Антония Караиванова, главен уредник на галерия „Бешков”.

Рикардо Дзиполи е роден 1952 г. в Прато (Италия). Преподава персийски език и литература и фотография в Университета Ка‘Фоскари във Венеция. Автор е на многобройни публикации на тема иранистика, занимава се предимно с исторически и стилистични проблематики в рамките на класическата персийска литература. Започва да се занимава с фотография през 1972 г. Първите му изложби са в Института за съвременно изкуство в Лондон и в Галерия Il Diaframma в Милано.
Изложбата се представя със съдействието на Италианския културен институт. Откриването е от 17.30 часа на 3 юни в  Камерната зала на галерията.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...