Акценти
Начало / Последни новини / Владимир Петков смени отбора в Германия

Владимир Петков смени отбора в Германия

Отличното представяне на плевенчанина Владимир Петков в Оберлигата /четвърта дивизия/ на Германия по тенис на маса не остана незабелязано от немските специалисти. Бившият състезател на СКТМ Тетрон /Плевен/ стана номер едно в първенството, завършвайки го с 32 победи и едва 9 загуби – показатели оказали се непосилни за никой от останалите тенесисти от 10-те клуба на лигата. Така помогна на отбора си TTC Верних 1949 /Вайлерсвист/ да се изкачи в трета дивизия.

Веднага след края на сезона към Петков заваляха предложения от други клубове. Плевенският тенесист избра ТТС Рурщад /от 164-хилядния град Херне във федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия. Намира се в градската агломерация Рур между градовете Бохум и Гелзенкирхен/.

Силните игри на Петков привлекли вниманието на финансовия благодетел на ТТС Рурщад – Артър Шем /собственик на залата на клуба и хотел в Херне, има и друг бизнес/, който го поканил веднага.

През току що завършилото първенство отборът от Херне изпадна от втора дивизия. Причината – контузии на основните състезатели, които им попречили да участват в мачовете. Целта през новия сезон е тима да спечели първото място в трета дивизия и веднага да се завърне отново във втората по сила лига. Шансовете за изпълнение на задачата са добри. Артър Шем вече почти е сформирал състава за новия шампионат. Владко Петков ще е трета ракета. Първа е новопривлечения 15-годишен японец Койо Канамицу. Той е младежки национал и е в Топ 10 в света за възрастта си и на 20 място в ранглистата на 18-годишните. Сърбинът Урош Гордич ще е втора ракета, а четвърта Никлас Карстен от Швеция. С привличането на Петков „плевенското“ присъствие в ТТС Рурщад продължава – през сезон 2014/2015 втора ракета в отбора беше бившия съотборник на Владко в СКТМ Тетрон /Плевен/ – Петко Габровски.

Снимка: ruhrstadt-herne.de

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...