Начало / Образование / Напълно обновено и с патриотична арт инсталация ще посрещне възпитаниците си НУ „Христо Ботев” в Плевен

Напълно обновено и с патриотична арт инсталация ще посрещне възпитаниците си НУ „Христо Ботев” в Плевен

С поредица оригинални нововъведения ще посрещне своите ученици на 15 септември НУ „Христо Ботев” в Плевен. Те са реализирани по идея на директора на училището – Цветелин Горанов.

Изненадите започват от училищния двор, където са поставени красиви висящи кошници с цветя. В зелените площи са ситуирани алпинеум, каменна река и макет на кладенец. Атрактивната декорация на двора се допълва от усмихната жабка-цветарник, изработена от боядисани стари гуми.

жаба от стари гуми

Най-ефектна е патриотичната арт инсталация върху една от стените на училището. В контурите на географското очертание на България са изписани думите на княз Борис Първи „От земята Болгарска и камен не давам”. Те се вписват в цветовете на родния трибагреник, които нощем преливат в бяло-зелено-червени светлини. ну христо ботев арт инсталация (2)
В патриотичен дух са и промените в касните стаи, където са поставени портрети на Христо Ботев и Васил Левски.
Вярваме, че тези инициативи ще запалят родолюбива искра във всяко детско сърчице, споделят от плевенското начално училище.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...