Акценти
Начало / Здравеопазване / Първа частна детска кухня Furisto Kids отвори врати в Плевен

Първа частна детска кухня Furisto Kids отвори врати в Плевен

Тoзи понеделник с водосвет беше открита първата частна детска кухня в Плевен – Furisto Kids. Така градът ни се нареди сред големите в страната, в които има частни детски кухни.

„Нашата цел е да осигуряваме на децата пълноценна, вкусна и здравословна храна, поръчана и доставена по най-удобния за клиентите ни начин, сподели Цветелина Чолакова, управител на детска кухня Furisto Kids.

Готвенето на храната в първата частна детска кухня в Плевен се извършва по рецептите на проф. д-р Лиляна Трифонова, одобрени от Mинистерството на здравеопазването. Периодично се консултираме със специалисти – педиатри, диетолози, алерголози, гастроентеролози, допълва Чолакова. Тя обясни, че всяка седмица диетолог съставя менюто за следващата седмица , което майките могат да видят във Фейсбук страницата на частната детска кухня .

Във Furisto Kids са убедени, че качеството на храната зависи от качеството на продуктите, от които тя е приготвена. Затова използват само утвърдени марки продукти, придружени със сертификати, отговарящи на европейските стандарти за качество. Киноата, ананасът, пуешкото месо и листните зеленчуци са само малка част от високохранителните продукти, с които частната детска кухня осигурява балансираното хранене на Вашето дете.

Частната детска кухна Furisto Kids притежава система за самоконтрол, утвърдена от БАБХ, и работи по програма на НАССР, която включва добри производствени и хигиенни практики за преодоляване на рисковете, свързани с безопасността на храните.

DSC_0130детска кухня фуристо

„Екипът ни осъзнава своята отговорност и значение – чрез услугата си участваме в отглеждането на най-скъпото и ценното – децата. Ето защо обслужваме с грижа, компетентно, отговорно и с желание”, изтъкна Цветелина Чолакова.

Частната детска кухня предлага една много удобна за младите майки услуга – доставка на храната по домовете. Храната се доставя с термо кутии, опакована в съдове за еднократна употреба с капак, осигурени от детската кухня.

Заявки могат да се правят до 15:00 часа предходния ден и на следващия храната ще бъде на посочения адрес. Заявки се приемат на тел.0878 724 177.

Освен заплащане ден за ден ще има възможност за предплащане за седмица и месец, като в тези случаи ще има отстъпка в стойността на храната.

Ще има възможност да се поръчва храна с различен грамаж, съобразена с възрастта на детето. Вариантите са 200 и 250 грама. За по-малките деца храната ще се пасира.

Екипът на детската кухня обмисля вариант и за пунктове, от които да се получава храната.

1

В периода на захранване и преминаване на детето към обща храна, е необходимо разнообразно, пълноценно и здравословно хранене. За приготвянето му обаче трябва предварително планиране, често пазаруване, внимателен подбор на продуктите, съставяне на меню, старателна заготовка и приготвяне на храната. За да се случва това по най-добрия начин е нужно не само изключително внимание и грижи, но и много време. От детска кухня Furisto Kids  предлагат решение, което улеснява натовареното Ви ежедневие.

snimki kuhnq

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...