Акценти
Начало / Политика / Найден Зеленогорски: Ще работим за стратегическо партньорство в дясно

Найден Зеленогорски: Ще работим за стратегическо партньорство в дясно

Ще работим за разширяване на нашия политически проект, както и за създаване на стратегическо партньорство в дясно, за да дадем възможност на десните хора да бъдат представени в българския парламен. Това заяви днес на пресконференция в Плевен Найден Зеленогорски, член на Националния съвет на Движение България на гражданите.

Според Зеленогорски това стратегическо  партньорство може да е на базата на съществуващи в момента политически проекти. Той подчерта, че разговорите в дясно в тази посока трябва да започнат възможно най-скоро, предвид възможността за предсрочни парламентарни избори още наесен. Важно е тези разговори да започнат, за да стане ясно на българските  десни избиратели, че има идеи за представяне на десницата в българския парламент, каза Зеленогорски. Той посочи като много сериозен проблем фактът, че между 15 и 20 процента са хората в дясно, които в момента не са представени в българския парламент. Следващата цел пред Движение България на гражданите ще е по-сериозното представителство на десните в предстоящите местни избори на базата на стратегическто партньорство между десните проекти в страната.

Зеленогорски потвърди, че като дясна партия ще бъдат опозиция на сегашното управление, но подчерта, че ще бъдат аргументирана, а не креслива опозиция. И обясни, че ще подкрепят позитивните стъпки на правителството, както и тези, които се припокриват с програмата на Движение България на гражданите. Като пример даде предложението на правителството за увеличаване на майчинските, детски надбавки и на средствата за първокласниците.

Зеленогорски обяви още, че предстои партията да обяви стратегическите си цели в обществения живот и на базата на това да следят как се справя правителството в различните сфери. Според нас най-важното в момента е да се подкрепи производството на база повишено потреблението, изтъкна Зеленогорски  и отново подчерта, че най-големият проблем на отишлото си правителство са били  именно сринатите икономика и потребление.

По отношение на организационните промени в партията, Зеленогорски изрази категоричност, че на предстоящата през септември конференция ще бъде препотвърдено доверието  към Меглена Кунева. Той обяви, че плевенската организация ще издигне нейната кандидатура, с което опроверга слуховете, че има намерение да се кандидатира за председател на партията.

На предстоящата конференция ще бъдат гласувани и промени в Устава на партията, които да дадат възможност всички местни структури да бъдат представени в Националния съвет.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...

Един коментар

  1. Вие се наработихте, продажници ниедни. Унищожихте тотално всичко дясно само и само да уреждате собствения си келепир. Тежко на новото дясно, ако е сътворено от вас и вам подобни. Българското дясно няма и никога няма да има нужда от такива подли властитути, какъвто несъмнено сте. Сега не ви остава друг ход, след ужасното наакване, което получихте на 12 май, освен да се скриете, жалки нахалници!