Акценти
Начало / Крими / Две измамени за ден жени

Две измамени за ден жени

След активизиралите се напоследък телефонни измамници и въпреки постоянните предупреждения към хората да не се поддават на заблуда, две жени са предали пари на непознати само за ден, съобщават от полицията.

На 24 април около 10.00 часа 90-годишна плевенчанка е предала на непознат 1 500 лева, за да помогне на болен роднина. За извършеното престъпление работата по случая продължава.

Също на 24 април, около 12.30 часа, 69-годишна жена от Тръстеник е била въведена в заблуждение след телефонен разговор. Жената предала пред дома си на непознат мъж 4 000 лв. и 1 500 британски паунда, за да не осъдят зет й. Измамникът я излъгал, че зетят е блъснал 9-годишно дете от ромски произход, което впоследствие е починало. По случая е образувано досъдебно производство.

От полицията за пореден път призовават хората да не се доверяват на анонимни обаждания по телефона. Обаждайте се на близките си, ако ви потърсят с предложение да предадете пари или материални ценности на непознати лица. Не вземайте необмислени решения под въздействие на емоцията, напомнят от МВР.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...