Начало / Общество / Общинският кризисен щаб заседава заради атентата в Бургас

Общинският кризисен щаб заседава заради атентата в Бургас

„До момента до Община Плевен няма никакво писмо с изискване за повишаване нивото на сигурност на местно ниво. Но по принцип  още снощи съм разпоредил свикване на Кризисния щаб за днес, за да обсъдим плана за действие и стратегията за общинска сигурност, която имаме. Всички са запознати с нея, но все пак още веднъж ще преговорим нещата”. Това каза кметът проф. д-р Димитър Стойков на въпрос на infopleven има ли официално изискване за повишаване на нивото на сигурност в общината.

Проф. Стойков подчерта, че Община Плевен за първи път от години насам има Стратегия по общинска сигурност и План за действие при масови бедствия, авари и кризисни ситуации, включително и при терористични заплахи, а всеки член на Кризисния щаб е добре подготвен и знае как трябва да действа при необходимост.

Кметът призова всички граждани да бъдат бдителни. „Нека да не смятаме, че тук сме някакъв оазис на спокойствието. България е член на ЕС и заплахата за нас от подобни терористични инциденти е напълно реална. Пак ще кажа – нека гражданите бъдат бдителни и при нужда да сигнализират своевременно на компетентните органи или да търсят тел.112”, апелира кметът.

В качеството си на доскорошен директор на УМБАЛ „Д-р Георги Странско” проф. Стойков заяви, че в болницата също има план за действие при бедствия., който е разработен от години. Кметът гарантира, че Университетската болница разполага и с нужните запаси от консумативи и лекарства. „Но дано не се налага да ги използваме и да не се случват повече такива трагедии като тази в Бургас”, допълни той.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...