Начало / Общество / Над 78 000 лева събра благотворителен бал на Лайънс клуб – Плевен за ремонт на залата по лека атлетика

Над 78 000 лева събра благотворителен бал на Лайънс клуб – Плевен за ремонт на залата по лека атлетика

78 325 лв. е събраната сума от благотворителния бал на Лайънс клуб – Плевен, която ще бъде използвана за ремонт на залата по лека атлетика на Спортно училище „Георги Бенковски”. Необходимата сума е над 250 000 лв.

Министърът на спорта Красен Кралев, който беше сред гостите на благотворителния бал, е обявил, че Министерството ще помогне със средствата, които не достигат, за да се направи ремонтът на залата, като ще финансира и реконструкцията на съблекалните, която не е включена в първоначалния план. „Инициативата е пример за това, че гражданското общество в града е живо. Когато има един проблем, гражданите се активизирате, насочвате вниманието към него и с общи усилия го решаваме. Нямаше как да не откликнем на тази инициатива и да не подсигурим всички останали средства за реконструиране на залата”, е казал министърът.

Основната сума е събрана по време на организирания голям търг. Гостите наддаваха за мотор, с който се е състезавал Богдан Николов. Моторът е предоставен безвъзмездно от неговия син Александър Николов и е продаден за 18 000 лв. на Владислав Монов. Любо Ганев е спечелил  шапка на Ферари с подпис на Михаел Шумахер срещу 1 500 лв. Министър Кралев също се е включил в търга и срещу 700 лв. е спечелил тренировъчни ръкавици на световния шампион Детелин Далаклиев. За наддаване в търга е включено и отличие на олимпийската шампионка в тройния скок Тереза Маринова, която е лице на кампанията на Лайънс клуб – Плевен. Предложени са още картини на големите български художници Владимир Димитров – Майстора, Дечко Узунов, Светлин Русев, Петър Мичев – Педро.
Президентът на Лайънс клуб Плевен – Ивайло Стоянов, е връчил на Тереза Маринова и Красен Кралев специалните пластики на клуба “Дон Кихот и Санчо Панса” .

Сред гостите са били още Детелин Далаклиев, бронзовият медалист от последното световно първенство по бокс Радослав Панталеев, Мирослав Петров и др.

Снимки: Лайънс клуб Плевен

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...