Акценти
Начало / Образование / Над 250 студенти се включиха в Деня на народите в Медицинския (галерия)

Над 250 студенти се включиха в Деня на народите в Медицинския (галерия)

Спортният комплекс „Проф. д-р Недко Кючуков“ при Медицински университет- Плевен днес отново беше завладян от чуждестранни ритми, ухание от вкусни ястия и много добро настроение. За пета поредна година в Медицинския университет се проведе Ден на народите, в който  студентите на висшето училище представиха своите държави – традиционна кухня, бит, облекло, история, народни песни и танци.

Събитието се организира по инициатива на чуждестранните студенти, съвместно с българските им колеги, и се осъществява с подкрепата на Ръководството на висшето училище. В него се включиха над 250 студенти от 10 държави – България, Великобритания, Германия, Непал, Индия, Пакистан, Обединени Арабски Емирства, Бангладеш, Япония и Шри Ланка. Всяка от държавите беше представена от отбори, чрез които гостите на събитието бяха запознати с автентичните за страната обичаи, облекло, песни и танци. Гостите на празника ще имаха възможност да посетят специалните щандове на държавите и да опитат традиционната за тях кухня. Компетентно жури от преподаватели и членове на ръководството на висшето училище оцени представянето на студентите и в края на празника ще бъде излъчена държава-победител и връчени награди за най-атрактивно представена националност.

По традиция Денят на народите е посветен на благородна кауза. Тази година студентите са обединени от идеята да помогнат на 3-годишния Азер, който е роден с епилепсия и се нуждае от средства за провеждане на специална рехабилитация. Помощта ще бъде осигурена от събраните входни такси.

Празникът в Медицинския университет започна с приветствие на ректора на висшето училище проф. Славчо Томов, който покани на сцената и красивата си дъщеря, за да приветстват заедно участниците и гостите на събитието. Сред гостите беше и почетния ректор на университета член кор. проф. Григор Горчев.

Следваща Предишна
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...