Акценти
Начало / Общество / Над 200 книги подредиха в Библиотека на открито младежи от Интеракт в Плевен

Над 200 книги подредиха в Библиотека на открито младежи от Интеракт в Плевен

библиотека на открито Интеракт

Над 200 книги подредиха в Библиотека на открито младежи от Интеракт – младежката организация на Ротари клуб – Плевен Центрум. В продължение на 4 дни всеки желаещ ще може да дари своя книга и да вземе четиво, оставено от друг. Библиотеката са намира до служебния вход на Драматично-куклен театър „Иван Радоев”. Минути след като подредиха четивата любопитни граждани наобиколиха с въпроси младежите. Предлаганата литература е много разнообразна –техническа, криминалета, детски книжки, учебници по руски език, английска граматика, романи, сатирични творби, детски книжки и други. Кампанията стартира с книги, дарени от двадесетината членове на Интеракт.

библиотека на открито Малин Ришовски
Малин Решовски

Кореспондентът на БТА в Плевен Малин Решовски дари няколко тома на Библиотеката, сред които „Частният живот на Наполеон Бонапарт” и „Октопод”.

Насловът на инициативата, която реализират всички Младежки клубове на организацията в страната, е „Прочети и предай нататък”. Целта й е да се противопостави на агресията, с която технологиите нахлуват в живота ни.

Библиотека на открито

Библиотеката ще остане на открито до 19 часа на 19 юни. Младежите поясниха, че желаещите могат да вземат книга и  без да оставят, но по-добрият вариант е да се дарява, за да се запази възможността за обмен на четивата между хората.

Инициативата се провежда за втори път. След края на проекта миналата година останалите книги бяха дарени на Регионалната библиотека „Христо Смирненски”. Такава  ще е практиката и сега.

Библиотека на открито Ирена Николова

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...