Акценти
Начало / Любопитно / Над 200 гости уважиха есенния благотворителен бал на Фондация „Св. Иван Рилски”

Над 200 гости уважиха есенния благотворителен бал на Фондация „Св. Иван Рилски”

благотворителен бал

29 516 лв. бяха събрани по време на Есенния благотворителен бал на Фондация „Св. Иван Рилски – Плевен”, който се проведе на 30 октомври в хотел „Хилтън” – София. Сумата е събрана от дарителските куверти на гостите – всеки на стойност 100 лв., от продадените на търг предмети, дарителската томбола, както и отделни дарения. Събраните средства са за  безплатни зъбни протези за възрастни и социално слаби хора и за осигуряване на силиконови импланти на жени с карцином на гърдата. Каузата на Фондацията подкрепиха със свои изпълнения Силвия Кацарова, баща и дъщеря – Любомир и Люси Дяковски, които за първи път в България пяха в дует, както и народната певица Гуна Иванова.

Благотворителното събитие уважиха над 200 гости, сред които и известни политици и хора на изкуството, родом от Плевен.

благотворителен бал

От началото на 2012 г. до момента Фондация „Св. Иван Рилски” е реализирала три благотворителни инициативи в град Плевен. Резултатът е, че със събраните средства са поставени 266 зъбни протези на социално слаби хора от пет села на област Плевен и са финансирани общо пет операции на жени с карцином на гърдата. “Стремежът ни е още много хора да получат стоматологична помощ, както и да се даде шанс на жените с карцином на гърдата да се чувстват пълноценни в личен и професионален план. Настоящото благотворително събитие реализираме в София, с цел да разгърнем възможностите си да помагаме.”, сподели д-р Елиза Георгиева, учредител и управител на  Фондация „Св. Иван Рилски”.

благотворителен бал

По време на благотворителната вечер д-р Георгиева обяви, че  скулпторът и живописец Венцислав Василев  е изработил пластиката „Благотворение” специално за учредяването на годишните награди на Фондация „Св. Иван Рилски – Плевен”. Наградите ще бъдат връчени за първи път през февруари 2014 г. Самата пластика представлява фигура на жена, чиято коса прелива в издигнато сърце. Тя е символ на красивата женственост и сила на дамите, преминали операция от рак на гърдата.

благотворителен бал

Фото: ©  “Хайлайф”/ © „От игла до конец”

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...

Един коментар

  1. Майтап си прайм !!!

    За съжаление, огромният печеливш тук се казва Елиза Георгиева. Колко хитро ?!? Правим си фондация, преди това болница. Събираме хора, събираме им парите и с тях правим в нашта си клиника протези. Готино а?!? А пък малко по-рано Цецка Цачева ни е помогнала, да вземем едни пари от НЗОК и то не малко около 3 млн. лева по здравни пътеки.Ама това е, защото сме били първи ГЕРБ-ери и Елиза и Данчо. Ама нищо, че на Елиза татко и е бил цял живот 1-ви секретар на БКП във Видин.
    Всичко е такава поза и измама, че чак е гнусно. По времето, на режима на татко и , такова нещо не би могло да се случи, но най-жалкото е, че тя е продукт на точно този режим.