Акценти
Начало / Образование / В две ателиета твориха малчугани и родители от НУ”Христо Ботев”

В две ателиета твориха малчугани и родители от НУ”Христо Ботев”

 

<

В две ателиета твориха малчуганите от НУ”Христо Ботев” в Плевен, информираха от школото. Изявите са по проекта на образователното министерство „NELLII” – Мрежа за инициативи и информация за учене през целия живот.

Учениците от втори клас, техните класни ръководители Севдалина Стоянова, Наташа Тодорова, Весела Йотова, Нели Цветанова и родители се включиха в ателието „Природата  – безценен дар”. Участниците в творческата работилница научиха как непреработени отпадъците могат да се използват в определени ситуации. Те изработиха костюми и аксесоари от събраните отпадъци. В новите атрактивни одежди децата дефилираха пред публиката.

Децата и възрастните отнесоха със себе си идеи за изработване на предмети от отпадъци, които да послужат за подаръци, карнавални костюми и други.

<

Ученици от трети и четвърти клас с учители по английски език Ралица Цветанова и Лилия Дамянова представиха традициите в празнуването на хелоуин в чуждоезиково ателие. По традиция децата бяха облечени със страховити костюми и представиха своите герои със стихове. Те черпеха с бонбони и сладки и правеха забавни номера, а родителите им показаха как се правят сладкиши за празника и фенери от тиква.

С участието на творци от различни възрасти в създадените ателиета обучението и усъвършенстването през целия живот се превръщат в удоволствие, убедени са авторите на проекта от училището.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...