Акценти
Начало / Спорт / Над 100 деца се включиха в тазгодишното издание на „По-бързи от вятъра”

Над 100 деца се включиха в тазгодишното издание на „По-бързи от вятъра”

Десетки ентусиазирани малки и млади велосипедисти се събраха днес в парк Кайлъка, за да участват в състезанието „По-бързи от вятъра”. Надпреварата се организира за седма поредна година от Велоцентър – Плевен със съдействието на Община Плевен. Тази година за участие в надпреварата се записаха над 100 участници, разпределени в четири възрастови групи. Най-голяма конкуренцията беше във възрастовата група от 9 до 11 години, в която имаше 40 участници. В останалите три възрастови групи – от 3 г. до 5 г., от 6 г. до 8 г. и от  12 г. до 14 г. състезателите бяха по 20.

За откриването на състезанието дойдоха Йонита Иванова – началник отдел „Образование и култура” към Община Плевен и Таня Митранова – специалист секция „Спорт и младежкидейности”.  Йонита Иванова поздрави всички участници и техните родители с хубавия спортен празник. „Мили деца, вие давате пример на всички нас, че спортът е не само здраве, а спортът е дух и начин на мислене.  Искам да кажа на всички вас, които ще участвате в състезанието, че вече сте победители, защото сте победили страха в себе си и искате да покажете воля и хъс за победа”, каза в поздравлението си Йонита Иванова.

Първи на старта застанаха най-малките, които по регламент направиха само една обиколка на трасето. Също с по една обикалка бяха състезателите от следващата възрастова група. По-големите батковци и какички  направиха две обиколки, а състезателите в групата от 12 до 14 години обиколиха три пъти трасето, за да излъчат победителя.

Най-бързият от всички получи награда – велосипед, осигурен от Велоцентър – Плевен.

Във всяка възрастова група бяха раздадени грамоти и награди на класиралите се от първо до трето място момичета и момчета.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...