Акценти
Начало / Спорт / Отборът на ресторант „Кошарите” е новият шампион на Плевен в Ариана аматьорска лига

Отборът на ресторант „Кошарите” е новият шампион на Плевен в Ариана аматьорска лига

Отборът на „Ресторант-градина Кошарите” стана петият шампион на Ариана аматьорска лига за 2012 година след приключването на турнира в Плевен. „Ресторант-градина Кошарите” победи на финала „Микеле“ с 2:0 в динамичен и оспорван двубой. Решителният мач за титлата протече равностойно с леко надмощие на „Ресторант-градина Кошарите”, който триумфира накрая заслужено с купата на шампионите. С достигането си до финала, отборът на „Ресторант-градина Кошарите” придоби правото да играе на големия финал на Ариана аматьорска лига 2012 през лятото и ще се бори за уникалната награда на Ариана – демонстративен мач срещу шампиона на България по футбол „Лудогорец“.

Класиралите се на първите три места в турнира получиха наградите си от треньора на „Лудогорец” – Ивайло Петев.  Той връчи и наградата „Талант на турнира“.  Кметът на Плевен проф. Димитър Стойков връчи индивидуалните награди. На трето място завърши отборът на „Гаратасарай“.

„Талант на турнира“ стана Цветомир Димитров от „Збиртаците”. Той  привлече вниманието на спортните специалисти на Ариана и БФС със своите качества и умения на терена. Цветомир Димитров ще се съревновава с останалите таланти от градовете на големия финал на Ариана. Наградата за националния талант на турнира е пробен период в лагера на шампиона „Лудогорец“ (Разград).

„Най-добър голмайстор” на Ариана аматьорска лига Плевен стана Иван Иванов от „Микеле”.

За „най-добър вратар” бе определен Петър Петров от „Ресторант-градина Кошарите”

Наградата за „феърплей” получи Мариян Пенев от състава на „Гаратасарай”.

116 мача бяха изиграни по време на двата етапа на Ариана аматьорска лига в Плевен. 115 отбора с 1150 аматьори се състезаваха за купата в града.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...