Акценти
Начало / Култура / Над 1 700 организации и 28 национални и регионални медии подкрепиха кампанията „Усмивки”

Над 1 700 организации и 28 национални и регионални медии подкрепиха кампанията „Усмивки”

В началото на месец юни в цялата страна стартира Национална кампания „Усмивки”. Инициативата беше организирана от Младежки информационно-консултантски център „Интелект” Плевен в партньорство с представители на училища, младежки центрове, спортни клубове и читалища от страната, като по нестандартен начин бяха провокирани усмивки и положително настроение в хората.

Идеята се породи от желанието на младите хора да бъде внесен позитивизъм и светлина в сивото забързано ежедневие. Младежите от Младежкия център композираха музика и записаха видеоклип, който представя една интересна история, съпроводена с много усмивки и комични ситуации. Видеоклипът заедно с изработен за целта фотоколаж, бяха лицето на Национална кампания „Усмивки”.

В хода на инициативата с подкрепа се включиха  1 753 училища, младежки центрове, спортни клубове и читалища, а броят на младежите, споделили информацията във Facebook, Twitter и в личните си електронни страници надмина 8 000 публикации. В популяризацията на Усмивките;) се включиха и 28 национални и регионални  медии, като дадоха солидно рамо на кампанията, излъчвайки непрекъснато прессъобщения и публикувайки  видеклипчето на страниците си.

В отговор на  „Усмихнатата провокация” имейлът на Младежкия информационно-консултантски център „Интелект” Плевен беше затрупан с множество предложения, рисунки и стихотворения по темата „Усмивки”, споделиха от Младежки център „Интелект”. Организаторите са обнадеждени, тъй като кампанията е показала, колко мъничко е нужно на човек, за да се почувства добре и откъсне дори за миг от сериозното си и напрегнато състояние

Оказа се, че това е една споделена, чиста, добронамерена и искрена усмивка, щастливи са от Младежкия център и изказват сърдечна благодарност на всички, които ги подкрепиха в реализацията на Национална кампания „Усмивки”.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...