Акценти
Начало / Общество / Наградиха заслужили пожарникари и спасители

Наградиха заслужили пожарникари и спасители

Областният управител Иван Новкиришки присъства днес на тържественото  награждаване  на служителите от Областно управление

„Пожарна безопасност и защита на населението“ – Плевен, проявили героизъм, смелост и себеотрицание през критичните зимни дни на 2012 година. Преди началото на церемонията всички присъстващи с едноминутно мълчание почетоха паметта на жертвите от наводнението в село Бисер, община Харманли.

„Обилният снеговалеж и образуването на снежни преспи на пътните платна направиха тежка обстановка на територията на област Плевен през тази зима.  В резултат на създадената много добра организация, проявения висок професионализъм от служителите и отличното взаимодействие с другите институции, не са допуснати пострадали и човешки жертви”, отбеляза комисар Емил Маринов,,началник на Областно управление „Пожарна безопастност и защита на населението” – Плевен.

Областният управител изказа благодарност към екипите на „Пожарна безопасност”, на служителите от сектор “Пътна полиция” на Областна дирекция на МВР, на личния състав на ВВУБ “Георги Бенковски” – Долна Митрополия и Областно пътно управление  за проявения героизъм и активното съдействие на населението в областта през тежките зимни дни в края на месец януари. „Решаваща беше вашата помощ в създалата се критичната ситуация за оказването на помощ на аварирали в преспите автомобили, за транспортирането на болни, за спасяването на хора, попаднали в капана на зимата”,  каза Иван Новкиришки.

По този повод със заповеди на директора на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”-  гл.комисар Николай Николов, и началника на плевенската пожарана- комисар Емил Маринов с писмена похвала бяха наградени 24 служители на „Пожарна безопасност“ – Плевен. Наградените получиха и грамоти от областния управител Иван Новкиришки, за проявения висок професионализъм и смелост по време на тежката метеорологична обстановка през месеците януари и февруари на територията на областта.

За съществен принос и проявен професионализъм при извършването на неотложни аварийно-възстановителни работи бяха наградени  полковник Васил Лазаров – командир на ВВУБ – Долна Митрополия, и гл.инспектор Йордан Дундаков – началник на сектор „Пътна полиция“ в ОД на МВР – Плевен.

На церемонията присъстваха председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов, заместник кметът Антон Босилков, директорът на ОД на МВР – Плевен  комисар Светозар Илиев, директорът на Областно пътно управление Ивайло Денчев и Поля Цоновска кмет на община Долна Митрополия.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...