Начало / Общество / Набират заявления за получаване на топъл обяд в община Кнежа през следващата година

Набират заявления за получаване на топъл обяд в община Кнежа през следващата година

През следващата година Община Кнежа ще продължи да предоставя топъл обяд по проект „Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19”. Безплатна храна до дома на потребителите ще бъде осигурявана  в рамките на 81 работни дни в периода от 1 януари 2021 г. до 27 април 2021 г. включително.
За тази цел започва прием на заявления от кандидат-потребители от всички населени места в общината. Право на безплатен топъл обяд ще имат само лица, които са:
  • Лица без доходи или с ниски доходи под прага на бедност – хора в затруднение, поради влошената икономическа обстановка в страната; хора, които поради възрастта си или налични увреждания, са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията;
  • Лица, поставени под карантина – без доходи или с ниски доходи под линията на бедност, без близки, които да им окажат подкрепа;
  • Лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.
„Заявление-декларация” и „Декларация за съгласие за разкриване на данъчна и осигурителна информация” могат да бъдат изтеглени от официалния сайт на община Кнежа или да бъдат предоставени на хартия на място в сградата на общината и в кметствата по населени места.
Заявленията ще се приемат в периода от 7 декември 2020 г. до 18 декември 2020 г., включително, всеки работен ден от 08:30 до 17:00 часа в общината или в съответните кметства.
НЯМА ДА СЕ ОБРАБОТВАТ ПОДАДЕНИ ЗАЯВЛЕНИЯ С ЛИПСВАЩИ ИЛИ ГРЕШНИ ДАННИ!
Най-нуждаещите се потребители ще бъдат определени след преценка за допустимост, извършена от Дирекция „Социално подпомагане“ – Кнежа.
Повече информация може да се получи в работно време на тел. 09132 7198 и 09132 7443 или в съответните кметствата.
Линк за сваляне на заявленията: https://kneja.acstre.com/subsection-518-page-5.html

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...