Акценти
Начало / Здравеопазване / Кметът на Кнежа със специален поздрав към екипа по повод празника на болницата в града

Кметът на Кнежа със специален поздрав към екипа по повод празника на болницата в града

На 7 декември МБАЛ – Кнежа празнува годишнина от създаването си.
По този повод кметът на Кнежа Илийчо Лачовски отправи поздрав към екипа на болничното заведение.
„Използвам случая да се обърна към ръководството, към всички лекари и медицински работници, за да изкажа своето удовлетворение за грижите, които полагат денонощно за нашите съграждани, за неуморната енергия, която влагат за просперитета на нашето лечебно заведение!
Скъпи медици,
В ситуация на световна пандемия, доволните и излекувани Ваши пациенти са мерило за успешната Ви работа. Убеден съм, че ще продължите да отстоявате пред трудностите, с които се сблъсквате ежедневно и ще множите успехите си в осигуряването на по-добро здравеопазване в нашата Община!
С дълбока благодарност и уважение се обръщам към Вас – хората на първа линия, на които ежедневно доверяваме живота си и здравето на нашите близки. В навечерието на най-светлите празници в годината бих искал да Ви поздравя и благодаря за неуморния труд, себеотрицание и грижите, които полагате, практикувайки най-хуманната и благородна професия!
Желая на Вас и Вашите семейства здраве, щастие, лични и професионални успехи!“

Болницата в Кнежа е създадена през 1964 година като градска болница със 75 легла. През 1968 година се разраства в районна болница, а през 1988 година е преименувана в общинска болница.  На 24.09.2000 година  е регистрирана като Многопрофилна болница за активно лечение-Кнежа ЕООД.

МБАЛ – Кнежа ЕООД е изградена от три функционално обособени блока: Консултативно-диагностичен блок; Стационарен блок; Административно-стопански блок.

МБАЛ – Кнежа ЕООД се състои от приемно – консултативни кабинети, диагностични кабинети, медико–диагностична лаборатория, отделения с легла и звена за административни, стопански и обслужващи дейности.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...