Акценти
Начало / Общество / Премиерът Борисов: На 21 декември отваряме всичко, на 14 декември – детските градини и ясли

Премиерът Борисов: На 21 декември отваряме всичко, на 14 декември – детските градини и ясли

Най-добрата антикризисна мярка е на 21 декември отново да се отворят затворените обекти. Това заяви днес премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в производствена база за хранителни продукти в Цалапица, една от многото фирми у нас, възползвала се от помощта на държавата за запазване на заетостта чрез мярката 60/40 в пандемията от COVID-19.

Премиерът изтъкна, че ако продължава тенденцията за намаляване на заболеваемостта у нас в следствие на прилаганите противоепидемични мерки, още на 14 декември детските градини и яслите ще бъдат първите, които ще бъдат отворени, за да могат родителите да се върнат на работа.

„Няма икономическа логика, при която може без да се събира данък, без да се произвежда, държавата да плаща заплатите. Тя няма свои приходи. Затова решението е: или заедно в кризата, или фалит“, категоричен бе премиерът Бойко Борисов, който добави, че прилаганите мерки у нас за преодоляване на социалните и икономически последици от пандемията дават добри резултати.

„Над милиард и 100 милиона лева даде държавата чрез антикризисните мерки от март досега, за да подпомага малките, микро, средните и другите предприятия“, припомни той.

 Министър-председателят акцентира, че в пълна готовност България очаква първите дози ваксини срещу коронавируса и който пожелае, ще може да се имунизира напълно безплатно и доброволно. Премиерът призова за отговорно спазване на доказалите своята ефективност мерки – дистанция, дезинфекция и дисциплина, защото „дълго време ще е необходимо да се справим заедно с последиците от кризата“.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...