Акценти
Начало / Култура / Мюзикълът „Пеем и танцуваме, за да не плачем” идва в Плевен

Мюзикълът „Пеем и танцуваме, за да не плачем” идва в Плевен

петли-

Мюзикълът „Пеем и танцуваме, за да не плачем” идва в Плевен. Той е част от третото национално турне на трупата „Петлите”, съставена от деца без родителски грижи от Бургас. Изявата е продължение на двете национални турнета под надслов „Родени без любов“, които вече реализираха ентусиазираните танцьори.

Те вече взривиха от емоции публиката в Бургас, Хасково, Поморие, Созопол. В Плевен спектакълът ще се играе на 5 ноември от 18 часа в Драматично-куклен театър „Иван Радоев”. На 7- ми ноември на голямата сцена в НДК в подкрепа на децата излизат звездите на българската естрада и фолк – Кичка Бодурова, Петя Боюклиева, Орлин Павлов, Мариана Попова, Стефан Илчев, Соня Иванова, Анелия, Ани Хуан, Крум, Михаела Филева и Venzi. Спектакъла „Пеем и танцуваме, за да не плачем” е създаден с идеята да разкаже за живота на дете от институция, за трудните пътища през които трябва да премине, за да се реализира успешно в живота.

Националното турне тази година е под патронажа на министъра на културата д-р Петър Стоянович, който подкрепи уникалния бургаски социален проект. Подкрепа на танцуващите сираци от Бургас дават десетки спонсори, институции, кметовете на градовете, в които „петлетата” танцуват.

Трупата е създадена през 2006 г в Дома за деца без родителска грижа „Александър Георгиев – Коджакафалията“ в Бургас. Изявите на „петлетата” започват от „представленията” в коридора на дома. Първите си дрехи те шият сами от парчета плат, които събират, обикаляйки по шивашките ателиета. С амбиция и вяра стигнат до две съвместни представления с трупата на Нешка Робева две поредни години и до трето национално турне.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...