Акценти
Начало / Култура / Музикален подарък за жените подготвят Чавдар Вълков и компания

Музикален подарък за жените подготвят Чавдар Вълков и компания

Първата цигулка на Плевенска филхармония – Чавдар Вълков, подготвя нов проект, с който ще изненада и зарадва своите почитатели. Този път цигуларят смело смесва класическата музика с красотата на поетичните слова.

Премиерата на музикално-поетичният концерт ще е в навечерието на 8 март и ще е своеобразен подарък за дамите.

В проекта  „КонцертмайсторЪТ” Чавдар Вълков обединява талантите на поетесата Весела Димова, виолончелистката Марина Белчева, сопраното Боряна Бешева и китарата на Николай Михайлов. Музикалното вълшебство ще допълнят изпълненията на станалия вече любим на плевенчани квартет ГеоМарЧаЛо и Плевенска филхармония.

На диригентския пулт ще застане младият диригент Димитър Косев, който освен с майсторството си на диригент е известен с афинитета си към иновативни проекти, смело смесвайки класическата музика с други стилове (плевенската публика го помни от „Една нощ в операта” с рок група „Кикимора” и Русенската филхармония).

В програмата ще прозвучат произведения на Чайковски, Григ, Рахманинов, Дворжак, Гершуин и други. Аранжиментите и оркестрациите са на Пламен Проданов, Георги Милтиядов и Румен Бояджиев – син.

Музикално-поетичният концерт „КонцертмайсторЪТ” ще е на 7 март, от 19 часа, в читалище „Съгласие”.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...