Акценти
Начало / Крими / Разпитаха свидетели по делото срещу тримата полицаи, обвинени в кражба на голямо количество цигари

Разпитаха свидетели по делото срещу тримата полицаи, обвинени в кражба на голямо количество цигари

В Плевенския окръжен съд днес бяха разпитани явилите се свидетели по делото, образувано по обвинителен акт на Софийска градска прокуратура, Отдел Специализиран, против  трима полицаи от Плевен, обвинени за кражба на 382 134 броя кутии цигари от различна марка без бандерол от склад на ОДМВР – Плевен.

Откраднатите цигари са били веществени доказателства по досъдебно производство на Районна прокуратура – Плевен. То е било образувано срещу неизвестен извършител за това, че през 2009 г. е държал на склад акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по закон. Иззетите цигари са преместени за съхранение в склада в Згалево. Общата стойност на откраднатото е  2 305 491 лв..

За изясняване на фактите и обстоятелствата, предстои разпит на още свидетели, както и на вещите лица изготвили експертизи по делото. Поради ангажираност на един от адвокатите – защитник на подсъдим, са променени насрочените предварително дати и следващото съдебно заседание ще се проведе на 26 март 2019 година, става ясно от прессъобщение на съда.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...