Акценти
Начало / Образование / Директорът на училището в Гулянци с награда от Синдиката на българските учители

Директорът на училището в Гулянци с награда от Синдиката на българските учители

Емилия Петрушева – директор на СУ „Христо Смирненски” в Гулянци, е удостоена с наградата „Най-добър социален партньор – директор” на Синдиката на българските учители. Наградата ѝ е връчена на тържествена церемония лично от директора на Европейския синдикален комитет по образованието Сюзън Флокен.

„Все още не мога да повярвам, защото съм директор от две години, но се чувствам щастлива и горда с наградата. Тя ми показва, че съм на правилния път в работата си и ми дава увереност да продължа напред.”, сподели Емилия Петрушева. Тя  благодари на колегите си за помощта, съвместната работа и  успешно реализираните дейности, отбелязвайки, че без тях не би могла да се справи. С удовлетворение тя отбелязва, че е успяла да привлече в СУ „Хр. Смирненски” специалисти – психолог, логопед и ресурсен учител, които работят на място с децата и учениците със СОП. „Имам претенцията, че учителите ни са много добри, доказват го постиженията и наградите в различните дисциплини”, със самочувствие казва директорката.

В училището много се работи по подобряване на материалната база. Със собствени средства са закупени шест компютъра, с които е оборудван още един компютърен кабинет за начален курс. Закупени са фитнес уреди, които ще бъдат допълнени по проект, по който работи училището и ще бъде създаден фитнес клуб.

„Емилия Петрушева е един активен и ангажиран директор и напълно заслужава отличието.”, категорична е Ренета Пенчева, общински координатор на СБУ, номинирала Петрушева за наградата.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...