Акценти
Начало / Образование / Москва поема пълната издръжка за обучението на 150 студенти от България

Москва поема пълната издръжка за обучението на 150 студенти от България

Владимир Гуричев

150 български студенти от България могат да учат на пълна държавна издръжка в Москва от предстоящата учебна 2014/2015 г.. Ще бъде платено обучението им за целия 5-6-годишен период. Необходимо е  желаещите да владеят руски език. Те могат да се обучават във всички специалности, които университетът предлага. Няма ограничения за бройката на кандидатите от Плевенски регион. Официалната покана, в която са посочени всички подробности, ще бъде разпространена  след седмица.

Това информира при посещението си в Плевен Владимир Гуричев, почетен председател на Българо-руската търговско-промишлена палата в Москва и член на президиума на международната обществена организация „Съюз на приятелите на България“, както и почетен гражданин на Плевен. Той спонсорира издаването на редица книги, посветени на българо-руските отношения и дарява пари за строеж и възстановяване на църкви у нас, между които и тази в Телиш.

Кметът на града проф. Димитър Стойков е поел ангажимент информацията да достигне до повече хора, каза още Гуричев. Той придружаваше княз Александър Трубецкой и генерал Леонид Решетников, които днес посетиха Панорамата по покана на Румен Петков, активист на АБВ.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...