Акценти
Начало / Общество / Мокрите, но пламенни изпълнения на „Комудара” им донесоха плакет и грамота

Мокрите, но пламенни изпълнения на „Комудара” им донесоха плакет и грамота

Въпреки непрестанния дъжд, или може би напук на него, участниците от плевенския клуб за народни танци „Комудара” не се отказаха и играха, макар и с ден по-късно, на Втория национален фолклорен събор „Лудогорие”. Инициативата се проведе тази събота и неделя в местността Пчелина до Разград.

Плевенчани трябваше да се представят на сцената в събота, но продължилият часове проливен дъжд провали участието им в този ден. Това, естествено, не означаваше, че танците спряха. Под дъжда, около огъня за нестинарските танци, участниците в събора извиха кръшни хора под съпровода на жива музика. Отложеното участие не помрачи ентусиазма на групата. Именно той, уважението към труда на ръководителя на клуба Димитър Димитров, както и желанието за проява на коректност към организаторите, накараха танцьорите от „Комудара” да останат и да се изявят в неделя.

„Изключително доволен съм от групата, защото те показаха истински характер и професионализъм при справяне със ситуацията. Танцуваха прекрасно, с хъс и настроение на мократа сцена и показаха, че когато правиш нещо наистина с желание, то се получава – независимо от обстоятелствата”, каза Димитър Димитров.

След изпълнението на танцьорите от „Комудара”, организаторите на събора поканиха на сцената ръководителя на клуба, за да му връчат плакет и грамота за участие. Те изказаха искрени благодарности за това, че плевенчани са решили да останат и са се представили достойно на събора. Още от сега организаторите поканиха плевенския клуб да се изявят и на следващото трето издание на Националния фолклорен събор Лудогорие 2014 година.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...