Акценти
Начало / Култура / Много желаещи на прослушването в Плевен за „Гласът на България – 2”

Много желаещи на прослушването в Плевен за „Гласът на България – 2”

Плевен беше първият град, от който тръгнаха прослушванията за втория сезон на шоуто „Гласът на България”.

За малко повече от час за участие в кастинга се бяха записали 50 участници, научихме от Боряна Бонева, пиар на „Шоуто на Слави”, което е организатор на музикалното състезание. Основната група от записалите се бяха от Плевен и региона, но имаше ентусиасти, тръгнали през нощта от Видин и Монтана, за да дойдат на прослушването. От Монтана пристигна Жоро, който пее в заведение там, а също е участник в местния хор за народни песни „Пръстенец”.  Пред комисията той се подготвяше да изпълни народни песни и призна, че е силно мотивиран да се представи добре и да продължи по-нагоре в конкурса. Докато чакаше редът си Жоро правеше репетиции заедно с Мирослав от Видин. Бяха се запознали минути по-рано, но това не им пречеше да се държат много приятелски един към друг. Оказа се, че Мирослав има натрупан опит от участие в подобни формати, но въпреки това беше много притеснен. Особено от присъствието на Слави в комисията. Младият мъж сподели, че с музика се занимава от пет години и мечтата му е да се занимава професионално с това. Но не да пее в заведения, а да работи с музикална компания. Преди да открие влечението си към музиката, Мирослав е работил като репортер в кабелна телевизия.

Сред първите записали се за участие беше и 18-годишната Ванеса от Плевен. Момичето учи в Математическата гимназия, но активно се занимава с пеене. От няколко години има учител по народно пеене – Елка Недялкова от Музикалното училище. Отделно Ванеса самостоятелно се подготвя за изпълнения на поп музика. Момичето беше вдимо спокойно и призна, че не се притеснява. Правя го, за да видя докъде мога да стигна, а не с цел на всяка цена да отида на финал, обясни Ванеса. За спокойствието му вероятно допринасяше и опита, натрупан от явяване в друг подобен формат през миналата година.

Участниците в прослушванията представяха по две акапелни изпълнения на песни по избор. Комисия с участието на Слави Трифонов и Евгени Димитров – Маестрото, оценява участниците в прослушването. Избраните от нея продължават в следващия етап, който е в София.

Следващото прослушване е утре във Варна. В началото на юли са прослушванията в Бургас, Пловдив и Благоевград.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...

Един коментар

  1. Приятели, призовавам всички, които бяха на кастинга в Плевен чрез мен да създадем собствена страница във фейсбук и да си останем завинаги приятели по този начин. Намерете ме на фейсбук: Милко Соколарски Оригиналния, или на скайп: milko_mixa