Акценти
Начало / Крими / Млад мъж е с опасност за живота след масов бой между роми в Глава

Млад мъж е с опасност за живота след масов бой между роми в Глава

22-годишен е с фрактура на главата, мозъчно сътресение и реална опасност за живота след масов бой между група роми в центъра на село Глава. Сигнал за инцидента е подаден около 21.00 часа снощи в дежурната част на РУП Червен бряг от тел.112.

В масовото сбиване са използвани ножове и брадви, а изпратените веднага на мястото полицейски екипи установили, че инцидентът е приключил.

По същото време към болницата в Червен бряг с лични автомобили са транспортирани двама пострадали от сбиването. 22-годишен мъж е обработен във филиала на Центъра за спешна медицинска помощ в Червен бряг, след което е докаран и настанен в отделението по Неврохирургия в Университетската болница в Плевен. Другият пострадал, на 20 години, е оставен за наблюдение в болницата в Червен бряг, няма опасност за живота му.

Процесуално-следствените действия установили, че първоначално възникнал скандал между две групи роми в Глава. 22-годишният е ударил с лопата в задната част на главата 20-годишния си опонент. После по-младият отнел от ръцете на нападателя си лопата и му е отвърнал, като го ударил в тилната част на главата.

22-годишният има пет регистрации за кражби и управление на моторно превозно средство в едногодишен срок от влязло в сила наказателно постановление, както и две присъди. По-леко раненият има присъда за шофиране без книжка и 4 регистрации – за шофиране без книжка, за незаконно добиване на дървесина и за унищожаване на имущество.

На мястото е извършен оглед, уведомена е и прокуратурата в Червен бряг. По случая е образувано досъдебно производство, водено от разследващ полицай.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...