Начало / Последни новини / Младшата на Спартак с категоричен успех над Черноморец

Младшата на Спартак с категоричен успех над Черноморец

Категорична победа – 3:0 записаха юношите младша възраст на плевенският Спартак срещу гостуващият им Черноморец /Бургас/ в среща от 23-ия кръг на Елитната футболна група до 17 години /U17/.

Селекцията на треньора Цветомир Младенов бе с класи над съперника и пропусна да го разгроми с поне двойно по-голям резултат. В отсъствието на двамата си голмайстори – наказаните Виктор Митов и Кристиян Райчев, защитниците станаха реализатори. В 10-ата минута Константин Цветанов изпълни прецизно фаул, топката се отби в гредата, вратарят не успя да я улови и капитанът Цветелин Иванов я заби в мрежата за 1:0. След още толкова време Цветанов тръгна с топката от центъра, финтира седем бургаски футболисти и подаде на Иванов, който вкара втория си гол в мача. До края на първото полувреме чисти положения за домакините пропиляха Грег Мицов, Благовест Ленков, Валентин Арнаудски, Цветанов, а Стефан Стоянов не успя да преодолее вратаря озовал се очи в очи с него. След почивката напрежението пред голлинията на Черноморец продължи. Отново Стоянов пропусна да вкара, а Мицов не намери правилното решение измъкнал се сам срещу стражът на съперника. Крайното 3:0 оформи Янислав Илиев, засичайки с глава центриране от корнер на Валентино Макавеев.

„Доволен съм от победата и най-вече от играта с която я постигнахме. Не ми хареса само, че през второто полувреме намалихме темпото, но донякъде го отдавам на тежкият терен. С тази победа на практика останахме в групата. Все пак сме дебютанти и това беше първата ни цел в първенството. Вече започваме да преследваме втората, която е по-трудна – осмото място в крайното класиране. За да постигнем и нея в следващите три мача трябва да спечелим минимум седем точки. Смятам, че е постижимо, защото вече сме по-спокойни и ще играем разкрепостено. Паралелно с това ще продължим да изграждаме отбора си за да влезем в следващият сезон още по-силни“, коментира Цветомир Младенов.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...