Начало / Култура / „Женско царство” – вариант 2016-та

„Женско царство” – вариант 2016-та

Една от най-смешните пиеси на Ст.Л.Костов – „Женско царство”, е новият спектакъл на ДКТ „Иван Радоев”, чиято премиера беше снощи. Историята е добре позната – жените вземат в ръцете си цялата власт. Настава женското царство, в което нежният пол управлява, а мъжете готвят, чистят и се грижат за децата. Любовта е тази, която обърква или връща всичко по местата си.

Тази история режисьорът на спектакъла – Ива Николова, разказва чрез герои от нашето време. Тук са мобилните телефони, таблетите, джойнта, яките момичета (в случая) за охрана, женствените мъже и мъжкараните. Подобна интерпретация на пиесата, чрез преместване на действието в по-нови времена, не е нова, но Ива Николова и актьорите се справят блестящо.

030женско царство

Действието е заредено с динамика, с много смях, има го и по-дълбокият пласт, който буди размисъл.

В ролите се превъплащават Сергей Константинов, Адриан Филипов, Генадий Николов, Георги Енчев, Емил Николов, Николай Станев, Петьо Кръстев, Цветелина Кирилова, Елица Анева, Нина Илиева, Мариета Калъпова.

Следващото представление е на 29 март от 19 часа.  До края на месеца ще има още едно – на 31 март, но с начало от 17.30 часа.

037женско царство

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...