Акценти
Начало / Култура / Млади и зрели таланти се срещат с публиката в Дом „Кафе”

Млади и зрели таланти се срещат с публиката в Дом „Кафе”

Papi

Млади и зрели таланти ще се срещнат с публиката си в Дом „Кафе” тази седмица. Първият концерт е на Албена Бънзарова – вокал, и Ивелина Дилкова – цигулка. Дуетът се изявява за пръв път в нестандартното за Плевен арт пространство и ще поведе публиката си на музикално пътешествие. Срещата е в сряда, 5 февруари, от 19,30 часа.

Следващата музикална проява е на Петя Габрова – вокал, и Георги Чапанов – китара, които вече са творили в Дом „Кафе”. Те ще поднесат обичани рок парчета. Концертът ще се състои в четвъртък, 6 февруари, от 20 часа.

Третата музикална вечер ще е на 7 февруари от 20 часа. Тогава ще се изявят младите таланти Адриан Павлов – вокал, и Константин Кучев – китари. Те създават авторска българска музика с глас, китара, цигулка и вдъхновение. Младежите имат и мисия: „Поемаме на един музикален поход към Възкресението на Плевенската опера „Проф. Христо Бръмбъров“. И отправят весела покана към почитателите си: „Ела, който и да си. С муза и музика също се водят борби. Нетипично, а сърцато. Тръгваме от ДOМ кafé – Плевен, ще продължим към Арт Хостел – София, а после… докато се срещнем накрая в Плевенската опера“, убедени са те. Павлов от няколко години си кореспондира с местната плевенска власт на тази тема. За сега безуспешно, но не  се отказва да провокира диалог между хората на изкуството в Плевен и институциите. Той е завършил оперно пеене и е убеден, че Плевенската опера може и трябва да бъде възстановена.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...