Акценти
Начало / Култура / Дни преди рождения си ден проф. Милена Моллова прави майсторски клас в Плевен

Дни преди рождения си ден проф. Милена Моллова прави майсторски клас в Плевен

Милена Моллова

Педагогът със световна известност – проф. Милена Моллова, ще направи майсторски клас в НУИ “ Панайот Пипков“. В продължение на два дни с нея ще работят 8 млади  пианисти. Шест от тях са ученици в Музикалното училище в Плевен, има студент от Музикалната акадамия в София и ученичка от НУИ „Любомир Пипков” в София

Майсторският клас ще започне на 7 февруари от 13 часа в стая 17 на Музикалното училище, а на 8 февруари – от 10 часа в зала „Божко Шойков”.  Добре дошли са  всички, които обичат музиката, казват домакините от НУИ „Панайот Пипков”.

Майсторските класове на проф. Моллова вече са традиция за нашите ученици, сподели Антоанета Воденичарова, преподавател по пиано в Плевен.

В програмата на проф. Моллова в тези два дни не е предвидена изява пред плевенската публика. Но много скоро  – 30 април, тя ще е солист на Плевенската филхармония и тогава нейните почитатели ще могат да се насладят на майсторските й изпълнения.

Проф. Милена Моллова е пианист със световна известност.  Професионалната й реализация включва над 50 години на сцената – рецитали и концерти с оркестри в България, Европа, Япония, Куба и Индия. В репертоара й българската музика заема почетно място. В момента проф. Моллова е ръководител на департамент „Музика” в  Нов български университет. Тя е учредител и художествен ръководител, заедно с Ерика Радемахер,  на фестивала „България-Швейцария“.
Председател за България на European Piano Teachers Association. Учредител и дарител на фондация „Панчо Владигеров“ – Шумен.
Носител е на редица награди, между които  „Златна лира“ – за 50 годишна творческа дейност и изключително високи художествени постижения.

На 19 февруари проф. Моллова ще отпразнува 71-годишен рожден ден.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...