Акценти
Начало / Избори / Местни избори 2019 / МК „Демократична България – Обединение”: Нашата цел е да имаме най-голямата група в новия Общински съвет на Плевен

МК „Демократична България – Обединение”: Нашата цел е да имаме най-голямата група в новия Общински съвет на Плевен

За нас е от изключително значение, че участваме с пълна листа за общински съветници и целта, която си поставяме, е да имаме най-голямата група в новия Общински съвет на Плевен. Това казаха от Местна коалиция „Демократична България – Обединение” (ПП СДС и ПП БЗНС) на пресконференция, с която дадоха началото на предизборната си кампания.

От коалицията заявиха, че оценяват много високо управлението на Георг Спартански, затова подкрепят неговата кандидатура за още един кметски мандат, за да може да реализира своите проекти и напълно своите управленски възможности.

На тази първа пресконференция бяха представени първите 15 от кандидатската листа за общински съветници, които очертаха част от основните приоритети, за които ще работят през новия мандат, ако бъдат избрани.

Водач на листата е доц. д-р Евгения Бързашка – детски лекар и токсиколог, началник на Клиниката по токсикология в УМБАЛ „Д-р Георги Странски” – Плевен и директор на Медицинския колеж. Тя смята, че представителите на тяхната листа в бъдещия Общински съвет трябва да насочат вниманието си към намаляване на миграцията на младите хора, защото демографската криза в града, както и в цялата страна,  е много сериозна. „С оглед на това ще предложим да бъдат подпомогнати семейства с до три деца. Ще бъдат създадени критерии, част от които са образователен ценз, постоянно местожителство в град Плевен и чисто съдебно минало”, обясни доц. Бързашка. Това е част от детайлната програма, която ще бъде разработена за справяне с демографската криза в община Плевен, допълни Найден Зеленогорски.

Доц. Бързашка каза още, че ще предложат да бъде увеличен фондът за даровити деца, за да може повече талантливи млади хора да бъдат спонсорирани. Ще бъде обърнато специално внимание на ранната превенция на наркоманиите и на подпомагането на родители на вече зависими деца за включване в програми за лечение.

Вторият в листата Христо Таслаков обясни, че ще организират местен референдум за прехвърляне на собствеността на парк „Кайлъка” на Общината и за осигуряване на достатъчно средства от държавата за поддържането на едно от най-прекрасните кътчета на Плевен.

 

Доайенът в листата Милчо Илиев акцентира върху предстоящото гласуване на новия Устройствен план на Плевен, който нарече конституцията на бъдещото развитие в града. Имаме идея да бъде създадено еднопосочно движение в центъра на града, за да се реши проблемът с паркирането и това може да бъде решено с новия Устройствен план, отбеляза Милчо Илиев.

Пепо Петков отбеляза, че в този мандат са успели да наложат контрол върху общинските дружества и това е спряло много хора да правят бизнес чрез тях. За новия мандат Пепо Петков пое ангажимент за изработването на идеен проект за решаване на проблема с трафика към жк „Сторгозия”. „Ще продължим да търсим подкрепа от държавата за ремонт на стадион „Плевен”. Ако не се получи, ще търсим финансови инструменти сами да се справим с този проблем”, каза Пепо Петков и подчерта, че е много важно да бъде постигната финансовата децентрализация на общинските бюджети.

Димитър Митев – дългогодишен училищен директор и два мандата общински съветник, отбеляза, че решаването на проблема със затормозяващото движение в града е на практика грижа за бъдещето на децата. Затова ще предложи организирането на специализиран училищен транспорт, който да извозва учениците по определени маршрути и така значително ще се облекчи трафикаът. Той смята, че тази идея може да бъде реализирана още през първата или втората година от мандата на новия Общински съвет.

Други приоритети за групата на МК „Демократична България – Обединение” ще са: възстановяване на симпозиума по скулптура, изработване на практична програма  в областта на туризма, създаване на по-добри условия за спорт на младите хора, за да бъдат предпазени от пороците на съвремието.

Найден Зеленогорски отбеляза, че през мандата на Георг Спартански средствата за спорт са увеличени повече от два пъти и изрази увереност, че веднага след изборите ще се намерят начини проблемите със спортните обекти да бъдат разрешени.

В заключение беше подчертано, че като израз на приемственост мотото на кампанията на коалицията отново ще бъде „Плевен може, Плевен побеждава”.

За Местна коалиция „Демократична България – Обединение” номерът в бюлетината за общински съветници е 68, а номерът на независимият кандидат за кмет Георг Спартански в бюлетината за кмет на Плевен е 70, допълниха от местната коалиция.

В пресконференцията участваха още проф. Мария Цекова, проф. Начко Тоцев, Свилен Трифонов, Георги Велков, Мария Монова, Николай Абрашев, Тони Вашков, които са до 15 място в листата на коалицията.

Прочетете също:

Любка Александрова печели трети мандат в Левски

Любка Александрова (БСП) остава кмет на община Левски и през следващите четири години. На балотажа ...