Начало / Избори / Местни избори 2019 / Мирослав Петров към южнокорейския производител на електромобили Сеонг Хо Банг: Плевен е стратегическо място за инвестиции

Мирослав Петров към южнокорейския производител на електромобили Сеонг Хо Банг: Плевен е стратегическо място за инвестиции

Кандидатът на Борисов започна да изпълнява предизборната си програма

 Мирослав Петров, кандидат на ГЕРБ за кмет на Плевен, посрещна южнокорейския инвеститор и производител на електромобили Сеонг Хо Банг в Плевен. Г-н Банг и г-н Петров направиха оглед на потенциални терени около град Плевен, посетиха индустриалните зони на града и обсъдиха възможностите за изграждане на фабрика за електромобили и електробуси в региона.

„Плевен е стратегическо място и има всички необходими предпоставки за привличане на нови инвестиции. Това е град с добра локация, перспективна инфраструктура в бъдеще, която ще се доразвие с изграждането на автомагистрала „Хемус”. Само на около 50 км. от града е и връзката по река Дунав с Германия и река Рейн. Има възможност за изграждане на карголетище в региона. Налице е и проект за доизграждане на съществуващата писта за тест драйф на автомобилите. В Плевен има професионални гимназии и Висше военновъздушно училище, от които излизат добре подготвени хора, за да работят в автомобилната индустрия.” Така Мирослав Петров от ГЕРБ представи възможностите, които дава Плевен на потенциалните инвеститори.

Според г-н Банг Плевен е приоритетна локация за изграждане на завод за леки и лекотоварни електромобили. Планираното производство е високотехнологично и съобразено с най-високите екологични изисквания на ЕС.

„Тази инвестиция може да бъде знакова за Плевен и България”, категоричен бе Стамен Янев, ръководител на Българската агенция за инвестиции. „Готови сме от страна на държавата  за съдействие, предоставяне на насърчителни мерки и бързи административни процедури. Както и за подпомагане изграждането на необходимата инфраструктура. Имате и пълното съдействие от страна на местната власт в лицето на Мирослав Петров, като бъдещ кмет” каза още г-н Стамен Янев. Янев и изпълнителният директор на автомобилния клъстър Любомир Станиславов дадоха препоръки как да се развие индустриалната зона. Те се съгласиха, че развитието на пътните и интермодални връзки между Плевен и автомагистрала Хемус трябва да са ключови проекти през следващите две години, така че Плевен да е напълно готов за поемане на новата вълна аутомотив инвестиции, насочващи се към Северна България.

ПР материал

Прочетете също:

Любка Александрова печели трети мандат в Левски

Любка Александрова (БСП) остава кмет на община Левски и през следващите четири години. На балотажа ...