Акценти
Начало / Култура / Милица Гладнишка и квартетът на Венци Благоев закриват джаз феста в Плевен

Милица Гладнишка и квартетът на Венци Благоев закриват джаз феста в Плевен

Тази вечер дворът на Регионалния исторически музей ще е сцена за последните два концерта  от Първия международен джаз фестивал – Плевен 2017.

От 18.30 часа излизат  Surbahar Live Band. Шесторката музиканти в групата смесват по уникален начин ембиънт, idm, джаз, фолклорни мотиви, психеделик рок и класика – и то с изключително интересен инструментариум. Създателят на групата Павел Стойчев, който е една от движещите сили на българската независима сцена още от 90-те, в този проект свири на живо едновременно на барабани, перкусии и електронни устройства. Сред постоянните членове е и добре познатият ни цигулар Орлин Цветанов (Софийски солисти), а като специални гости в Плевен в състава дебютират Калоян Иванов на бас китара и Роман Куриленко от Санкт Петербург на китара, кавал и саксофон.

От 20 часа квартетът на Венци Благоев със солист Милица Гладнишка ще грабнат сърцата на почитателите на джаза. Същата формация, но без Милица, тази сутрин повече от час забавлява децата по време на уркшопа „Джаз за деца”.  Милица Гладнишка, която ще пристигне непосредствено преди концерта, за да увенчае и закрие най-новия фестивал на град Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...