Акценти
Начало / Последни новини / „Мизия”, „Вихър” и „Партизан” с  победи, „Левски” се отдалечи от върха

„Мизия”, „Вихър” и „Партизан” с  победи, „Левски” се отдалечи от върха

Три победи и две  загуби – това е равносметката на отборите от Плевенска област от 22-ия кръг на Северозападната трета аматьорска футболна лига. С най-голям интерес се очакваше битката за върха в Ловеч между „Литекс” и едноименния тим на град Левски. Интрига имаше само до средата на първото полувреме. След това, до почивката, домакините вкараха три пъти чрез Билян Димитров, Атанас Курдов и Методи Костов. В  края на мача Радослав Байчев оформи окончателното 4:0 за „Литекс”.

„Мизия” – Кнежа взе поредното дерби на Плевенска област, надигравайки в село Малчика местния „Ювентус”. Единственото  попадение заби Едис Селимински в средата на второто полувреме. Малко след това вратарят Васил Тодоров спаси дузпа, изпълнена от лидера на домакините Ивайло Дюлгеров. Накрая двама от гостите пропуснаха левашки да надиграят  стража на Юве.

Адмирации и за „Партизан”. Селекцията на Илиян  Здравков измъкна 2:1 срещу „Академик” на негостоприемния стадион в Свищов. Съперниците си поделиха надмощието в по едно полувреме. Второто бе за гостите, които спечилаха мача  с голове на Светослав Бърканичков от дузпа и на Веселин Шекеров.

Най-лесно бе на „Вихър”. В Славяново селекцията на Красимир Бислимов надви  с 2:0 отборът на Трявна. Интригата  бе с какъв резултат ще е успехът. Александър Скорчев откри, а  голмайсторът на групата – Евгени Систов, оформи от дузпа крайното 2:0.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...