Акценти
Начало / Икономика / Меглена Кунева в Плевен: Без икономика една нация няма достойнство

Меглена Кунева в Плевен: Без икономика една нация няма достойнство

Кръгла маса

Ще говорим с инвеститори, които са тук, на място в Плевен, и се надявам да разберем какви са причините за успеха там, където го има и какво трябва да направим, за да привлечем още инвеститори, било то чужди или български. Това заяви зам. министър-председателят Меглена Кунева минути преди да започне кръглата маса, организирана от Българската агенция за инвестиции. Тя се проведе в зала „Плевен” на Областна администрация, а в нея се включиха зам. министър-председателят Меглена Кунева и Даниела Везиева, заместник-министър на икономиката, областният управител на Плевен Ралица Добрева, кметът на община Плевен проф. д-р Димитър Стойков, Стамен Янев – председател на Българската агенция за инвестиции, както и настоящи и потенциални инвеститори.

За срещата Меглена Кунева сподели, че ще разговаря с френски инвеститори, които са тук на място. Тя допълни, че от преди два дена има една новина, която за съжаление малко се коментира, свързана с изследване на Евростат. Според него България е третата по ред страна, която най-бързо компенсира с безработицата. В рамките на една година от над 12% безработица, ние сме стигнали до 10.1%. Трябва да се вземе предвид, че това е под процента на средната безработица в Европа. През това време има страни като Германия, където безработицата е много по-ниска – в рамките на 4-5%, но има и такива като Хърватска, където тя достига до 17% вече. В страни като Италия, Гърция и Испания достигат до 26%, поясни Кунева. „Казвам го, не защото ми харесва положението, а за да се знае все пак къде сме. Малко говорим за икономика, а без икономика една нация няма достойнство. Ако нямаш работа, ако не получаваш заплащане, което може да ти позволи да живееш и да издържаш семейството си, си много уязвим. Затова трябва да работим в тази посока и да привлечем инвеститори”, заключи още зам. министър-председателят.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...

2 коментари

  1. „Без икономика една нация няма достойнство!“ -типично комунистически лозунг от комунистическата снаха и кариеристка Меглена Пръмова! Няма наглост като нейната! Сменила няколко партии, правила неверочтни пируети, само и само да е във властта, защото друго неможе. И партийката й е такава-ренегати до един(Н.Зеленогорски-сменил 3 партии). И тая КУКУВИЦА, ще оправя Северозападния регион? Защо не пита Найден,кой съсипа „Автобусни превози“? Кой принуди 30 000 плевенчани да напуснат града? Съд и затвор тия на снимката!

  2. Тъпо политическо изказване без никакъв смисъл.