Акценти
Начало / Общество / Първото в страната стационарно игрище за боче ще бъде в Плевен

Първото в страната стационарно игрище за боче ще бъде в Плевен

Miasto_V_Sarceto_230x220Единственото  в страната стационарно боче игрище за деца със специфични потребности ще бъде изградено в Плевен. Средствата за това са събрани по време на националната кампания „Място в сърцето”. В продължение на година кампанията успя да събере над 100 000 лв. за възстановяване на емблематични места в страната. Средствата ще подкрепят реализирането на шест проекта за оживяване на шест места в шест български града.

В резултат от кампанията е обновено дворното пространство и е поставен нов покрив на параклиса „Св. Мина” в Сливен, озленени са Малките римски терми във Варна, а църквата „ Св.св. Кирил и Методий” в Бургас се ремонтира по иновативна технология. Предстои разширяване на клетката за грабливи птици в Зоопарка в Стара Загора, а в Габрово изцяло ще бъде ремонтирана „Градината с мечето”.Мостик Гъбата в Панчаревското езеро – „място в сърцето“ на София ще бъде отворено за посетители. Столична община пое инициативата да ремонтира съоръжението до края на 2015 година.

Получените предложения за обекти-участници в кампанията бяха над 150, от тях с гласуване на сайта на кампанията бяха избрани 12. В рамките на кампанията в съответните градове бяха реализирани повече от 30 дарителски инициативи за набиране на средства. В тях взеха участие над 100 преки участници (организатори и доброволци) и над 8 000 непреки участници. Редица национални, регионални и местни медии, публикуваха над 800 материала, свързани с инициативите в кампанията.

Националната кампания, организирана от Фондация „Работилница за граждански инициативи“, съвместно с обществените фондации в отделните градове, успя да обедини в една кауза неправителствения сектор, безинеса и институциите.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...