Акценти
Начало / Образование / Медицинският университет с промени във формата на кандидатстудентските изпити

Медицинският университет с промени във формата на кандидатстудентските изпити

Медицински университет Плевен

От тази година Медицински университет – Плевен въвежда промени във формата на конкурсните изпити по биология и химия за специалност „Медицина”, информират от учебното заведение. Програмите вече са публикувани на сайта на сайта на Медицинския университет.

Изпитът по биология ще е с продължителност 5 часа и ще включва два отделни теста, които ще проверяват познаването на материала от 8 и 9 клас. Всеки тест ще се състои от 30 въпроса от различен тип и трудност. Единствено владеенето на материала от 10 клас ще бъде проверявано под формата на разработване на въпрос по време на изпита. С плавното преминаване към тестова форма на проверка на знанията, целта на Ръководството е да подбира мислещи кандидати и да пресече практиката на механично възпроизвеждане на учебния материал под формата на развиване на теми.

Облекчава се и формата на изпита по химия за кандидатите за специалност „Медицина”. Конкурсът по химия ще бъде с продължителност 4 часа и ще включва развиване на един въпрос и решаване на 4 задачи.

Редовните изпитни дати в учебното заведение са през месец юли 2015 г. – съответно на 1-ви и на 8-ми юли ще бъде по биология и по химия за специалност „Медицина”, а тест по биология за бакалавърските специалности – на 27 юли.

На сайта на висшето училище в раздел „Актуално Прием 2015” е поместена информация за специалностите, по които МУ-Плевен осъществява прием за новата академична година, качени са програмите за конкурсните изпити след завършено средно и висше образование, както и списък на бюрата за прием на кандидатстудентски документи. Чрез сайта всеки зрелостник може да подаде документи онлайн и да се запознае с актуализирания Правилник за прием на кандидат-студенти в учебното заведение.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...