Акценти
Начало / Спорт / Трасето за втория „Маратон на приятелството” е подобрено и разнообразено

Трасето за втория „Маратон на приятелството” е подобрено и разнообразено

 Маратон на приателството

Маршрутът на второто издание на „Маратон на приятелството – Плевен” е подобрен спрямо миналата година, като са отчетени препоръките на състезатели, съдии и Българската федерация по лека атлетика. Това съобщават от пресцентъра на Община Плевен. Ще се бягат две обиколки, една голяма обиколка от около 32 км и една малка около 10 км, което прави маршрута разнообразен и забавен. Трасето е уникална комбинация от типична централна градска част, извънградско шосе и парк, като се минава през основните забележителности в и около Плевен – Мавзолеят, центърът на града, парк Кайлъка, Историческият мост до село Ясен.

Второто издание на Маратон – Плевен ще се проведе на 17 май, неделя, от 9 часа. Тази година състезанието включва и републиканско първенство в дисциплина полумаратон. Дистанциите са: класически маратон (42.2 км), полумаратон (21.1 км), щафета от двама души по 10 км и градски крос – 3 км, под наслов “Аз мога”.

До момента участие са заявили 118 участници, като се очаква броят им да нарасне значително. Благотворителната кауза на организаторите тази година е предоставяне на топъл обяд на 30 деца в неравностойно положение от община Гулянци. Проектът цели да осигури един топъл обяд дневно в трапезарията на училището, което да стимулира децата да го посещават ежедневно и да завършат образованието си. Сумата, необходима за целта, е 7500 лв. Инициативата се осъществява съвместно с Български Червен кръст.

В първия “Маратон на приятелството – Плевен 2014” участваха 190 състезатели от 11 държави, като 36 стартираха на най-дългата дисциплина – маратона.

Организатор на състезанието е клуб Бегач (begach.com) и Eyes open, със съдействието на Община Плевен и Българската Федерация по лека атлетика.

Повече информация за Маратон – Плевен: http://plevenmarathon.com/race-info/ и

https://www.facebook.com/PlevenMarathon?fref=ts.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...