Акценти
Начало / Образование / Медицинска козметика е новата бакалавърска специалност в Медицинския в Плевен

Медицинска козметика е новата бакалавърска специалност в Медицинския в Плевен

От началото на новата учебна година в Медицински университет – Плевен, ще има нова бакалавърска специалност – медицинска козметика. Ще бъдат приети 15 студенти. Това е търсена специалност, която има 100-процентова реализация, затова очакваме голям интерес към нея, каза на пресконференция днес ректорът на Медицинския университет – проф. Славчо Томов.

Той подчерта, че интересът към специалностите в Медицински университет – Плевен, продължава да расте. Това показва броят на явилите се кандидат-студенти на предварителната сесия. Постигнатите от тях резултати са по-високи в сравнение с предварителната сесия миналата година, като не само отличните оценки са повече, но е по-малък броят на двойките, коментира ректорът. „Нашето обяснение за това от една страна е промененият формат на изпита, така че той да селектира определена таргетна група, която е наясно какво точно иска да учи. Тоест идват по-мотивирани, по-подготвени кандидати, които показват по-добри резултати”, посочи проф. Томов.

Ръководството на университета не очаква проблем с приема на студенти както в магистърските програми, така и в бакалавърските. По държавна поръчка ще бъдат приети 105 студенти специалност „Медицина“, които са с 15 повече в сравнение с миналата година. В специалността „Фармация“ се запазва приемът от 30 първокурсници.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...