Начало / Култура / В Левски откриха празниците в памет на Георги Парцалев

В Левски откриха празниците в памет на Георги Парцалев

Театрален фестивал на самодейните комедийни състави „Парцалев”2017  откриха вчера в град Левски. Проявите в памет на големия комик по традиция започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на актьора в родния му град. „Георги Парцалев не е станал медик, но той е станал много по-голям лекар, лекар на душата на българина и със своето изкуство, смеха и неподправена човещина, която лъха от всяка негова дума , дори когато гледа навъсено и под мустак, той гледа лечебно към душите ни . Огромна привилегия е за нас, че той е от нашия град. Въпросът е всеки един от нас да намери този истински човек, какъвто е бил Парцалев. От сърце го пожелавам на всеки един от нас, защото, намирайки точно такъв човек, всеки ще бъде по-полезен за себе си, ще бъде истински човек и това ще осмисли живота му”, каза при откриването на празниците кмета на Левски Любка Александрова.

Театралният фестивал откриха артистите от Театрално студио Клас А при СУ „Д. Дебелянов”- Белене, с режисьор Митко Рупов. Те представиха постановката „Ние врабчетата” от Йордан Радичков .

 Дискусия „Какво знаем, или не знаем за Георги Парцалев” с участието на ученици от СУ „Крум Попов“ гр. Левски и  ПГСС “Н. Вапцаров“ гр. Левски, Милена Митова и Илхан Мюртезова ще има утре  от 14.00ч. в НЧ”Г.Парцалев1901”.

Тази вечер в 17.30ч. ще бъде открита изложба на снимки от артистичните изяви на Парцалев.

Театралният фестивал ще продължи до 16 юни – рождения ден на любимия на поколения българи актьор, с представления на самодейни колективи от Левски, Белене и Дебелец.

 

 

 

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...