Начало / Образование / Медали за майсторите на карвинга от ПГРТО-Плевен от Балканско състезание в Габрово

Медали за майсторите на карвинга от ПГРТО-Плевен от Балканско състезание в Габрово

В рамките на Международния фестивал на хумора в Габрово, който се организира през месец май, за трета поредна година се проведе състезание по карвинг. Международният карвинг фестивал на смеха, който се състоя на 18 и 19 май в град Габрово, е единственото по рода си състезание в света. Организира се от Община Габрово, Българската асоциация по карвинг и „Органик АРТ”, чийто собственик е носителката на десетки титли от европейски и световни състезания – Веселина Славчева.

Сърби, македонци, българи, украинци и един представител на Бенин,  Южна Африка,  се състезаваха на тема смях в столицата на хумора.  Горди сме, че единствените участници от България бяха петима ученици от ПГРТО – Плевен и техният учител в изкуството на карвинга. Борил Мусков от 11в клас, Ира Йотова от 11в  клас, Радослав Камарашки от 10в , Тонимир Сечков от 10в клас – четиримата  от паралелки с професия „Готвач” –  и Йордан Топалов от 10б клас – специалност Кетъринг,  професия Ресторантьор бяха подготвени от Татяна Михайлова – учител по практическо обучение-готварство и взеха  участие в състезанието с активната подкрепа на своите родители.

В продължение на часове кулинарите демонстрираха как се резбоват шедьоври върху тикви цигулки, специално съхранени за състезанието от отбора на Плевен. С много майсторство,  емоция и ентусиазъм тиквите бяха превърнати в карнавални маски и най-различни хумористични скулптури. Старанието и професионализмът на учениците и техния ръководител им донесоха бронзов медал  в отборното класиране

Текст и снимки: ПГРТО-Плевен

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...