Акценти
Начало / Политика / Меглена Кунева: Опасно е социологията да се опитва да трасира пътя на нечестните избори

Меглена Кунева: Опасно е социологията да се опитва да трасира пътя на нечестните избори

Meglena

Много е опасно социологията да се опитва да трасира пътя на нечестните избори. Ако е така, това ни притеснява. Това каза лидерът на „Движение България на гражданите“ и водач на евролистата на Реформаторския блок Меглена Кунева пред журналисти в Плевен. Коментарът на Кунева беше в отговор на журналистически въпрос във връзка с прогнози на социологически агенции, които вещаят негативни резултати за Блока на евровота. Тя добави, че от обиколките на реформаторите в страната става ясно, че вече се предлагат по 100 лева за глас на изборите. „За съжаление всичко е за продан. Ние няма да правим така – нашата рецепта е много срещи с хората в страната, за да ги убедим да гласуват за нас, за да ги окуражим”, коментира тя.

Кунева посочи, че според авторитетно чуждо изследване на предходните избори лъжливият вот е бил 23%, корпоративният – 18%, а купеният – 5%, като това е само върхът на айсберга.

Като водач на листата за евровота на реформаторите Кунева изтъкна, че предлага целия си опит и знания, които ще използва, за да работи преди всичко в три посоки: България да бъде в основата за създаването на Европейски енергиен съюз, който ще даде с 30 % по-евтин газ, в сферата на транспорта и за защитата на потребителите. Тя припомни важни резултати от работата й като еврокомисар: от 2015 г. няма да има роуминг такса, единната сметка за ток с ясно описание за какво отиват парите на потребителите е наложена в 14 държави от ЕС, защитата на банковите влогове до 100 хиляди и др.

В подкрепа на тезата, че много от данните от социологическите проучвания са манипулативни се изказаха и останалите участници в пресконференцията: Божидар Лукарски, председател на СДС, Радан Кънев, говорител на РБ, Николай Ненчев, председател на БЗНС, Деян Кюранов, социолог и политолог, и Найден Зеленогорски, организационен секретар на РБ.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...

Един коментар

  1. Чао ку ку , ку ку . Чао Наци