Начало / Образование / Математическата гимназия в Плевен тържествено отбеляза 55 години от създаването си

Математическата гимназия в Плевен тържествено отбеляза 55 години от създаването си

Математическа гимназия „Гео Милев” в Плевен днес отбеляза тържествено в залата на ДКТ „Иван Радоев” 55-та годишнина от своето създаване. Гости на събитието бяха заместник-министърът на финансите Милена Петрова, която е  възпитаник на училището, кметът Георг Спартански, политикът Румен Петков, също ученик на гимназията, Албена Тотева – началник но РУО – Плевен, директори на плевенски учебни заведения и културни институти, представители на сдруженията на бивши преподаватели и ученици.

Директорът на Математическата гимназия Ирена Борисова припомни в своето приветствие историята на училището, като подчерта, че образование тук са получили над 10 000 ученици, повечето от които имат успешна професионална реализация в страната и чужбина, а успехите от национални и международни състезания са достатъчно красноречиви за качеството на обучение.

 Математическата гимназия е не само една от емблемите на града ни, а и сред 10-те водещи училища в страната, което несъмнено е повод за гордост за всички нас, каза в обръщението си кметът Георг Спартански. За мен е чест и удоволствие да отличавам възпитаници на училището за победите им в престижни олимпиади, допълни той, пожелавайки още по-големи успехи на преподаватели и възпитаници. По повод юбилея Георг Спартански връчи на директора Ирена Борисова почетен плакет на Община Плевен.

Събитието продължи с празничен концерт на ученици на гимназията, балетната школа при читалище „Съгласие” и ансамбъл „Нашенчета” при Центъра за работа с деца.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...