Акценти
Начало / Общество / Георг Спартански: Нереалистични са очакванията страничните улички да са почистени до асфалт

Георг Спартански: Нереалистични са очакванията страничните улички да са почистени до асфалт

Свръхочакванията на плевенчани  страничните улички да са в същото състояние като централните улици е нереалистично. Това коментира днес на редовната оперативка кметът Георг Спартански по повод подаваните през последните дни сигнали за непочистени от снега улици.

За пореден път кметът поясни, че фирмите, ангажирани със зимното почистване,  нямат договор за всички улички, паркинги и прилежащи територии. Той посочи, че миналата година държавната субсидия за почистване на улиците в Плевен  е била 181 000 лв. „Когато средствата са много по-малко от възможностите, има приоритети. Приоритети са централните улици, улиците, по които се движи градският транспорт, училища, детски градини, болници и ДКЦ-та. След това се влиза в по-малките улички”, поясни кметът. Проблем там обаче са многото паркирани автомобили, което прави невъзможно влизането на голям снегорин. По тази причина част от малките улички не са почистени. Там, където почистващататехника е успяла да влезе, улиците се почистват до проходимост при зимни условия.

„Готов съм да понасям всякакви критики и обвинения, но да са по-реални”, заяви Спартански, но отбеляза, че в тежката зимна обстановка през последните дни Плевен не е споменат по никакъв негативен повод. Той подчерта още, че резултатите от зимното почистване тази година са много по-добри в сравнение с миналата.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...